Heinolalainen Jalemala palvelee

Jalemala on lomaviikkojen vuokraukseen ja yritysten toimitilavälitykseen sekä kiinteistöalan konsultointiin erikoistunut yritys. Jari ja Marko ovat yrityksen perustaneet sulassa sovussa helmikuussa 2021, Heinolassa. Olemme pitkään toisemme tunteneet ja olleet kiinteistöalalla töissä / yrittäjinä, mutta nyt oli aika laittaa hynttyitä yhteen ja yhdistää osaaminen sekä tietovaranto saman katon alle. Toistaiseksi hyvin olemme juttuun tulleet, ilman isompia selkkauksia, naureskelevat molemmat yrityksen omistajat.

Jalemala Oy toimii tällä hetkellä aktiivisesti myös toimitilakonsultoijana Heinolassa ja teemme mm. alihankintana Heinolan kaupungille ns. Toimitilapörssiin tähtäävää kartoitusta, jolla saataisiin mahdollisimman moni tyhjä tai vajaakäytössä oleva tila esille, ja vuokralle tai myyntiin.

Yrittäjyys elämänvalinta

1970-luvulla alkoi yrittäminen. Yritin kotikylän huoltsikalla myydä bensaa, kyläkaupassa maitoa ja sipuliteemakkaraa, kaupungin suurimmassa tavaratalossa sementtiä, karjanrehua ja hiihtopipoja.

1980-luvun puolella pääsin urheilukauppaan myyjäksi ja siinä samalla tuli opetelluksi tennis- ym. mailojen jänteiden uusimista, laskettelusuksien huoltoa ja luistimien teroitusta, monen muun homman ohella; ehkä vaikeimpia rasteja oli valmiiksi kootun potkukelkan pakkaaminen joulupaperiin.

Ura kiinteistöalalla alkoi vuonna 1986 isännöinnillä ja kirjanpidolla, vähän myöhemmin kiinteistön- ja asunnonvälityksellä, kiinteistöarvioinnilla jne.

Ja samalla tiellä ollaan, kiinteistöala kiinnostaa edelleen. Ihan kaikkeen ei enää taivu, mitä alaan liittyy, mutta pitkäaikaista kokemusta pyrin edelleen hyödyntämään asiakkaidemme hyväksi.

Vapaa-ajalla lentopallo ja beach volley olivat aikanaan vahvasti kuvassa, mutta se oli silloin se.

Nykyisin mökkeily ja golfin opettelu vievät kyllä kaiken liikenevän ajan.

Sporttia ja yrittäjyyttä

Olen toiminut matkailu- ja ravintola-alan yrittäjänä vuodesta 1998. Ensimmäinen yritykseni oli Heinäsaaren leirintäalueen pito Heinolassa.

Kokemusta on sitä aiemmin karttunut mm. kodinkonealalta, jossa opin tekemään lähes ”kaikkea” kahvinkeitosta satelliittiantennien asennukseen.

Harrastukset vuorottelevat vuodenaikojen mukaan ja kuntoiluelämää rikastuttavat talvikaudella padel, uinti, laskettelu sekä hiihto.

Kesällä mukaan tulee vahvasti myös pyöräily sekä juoksu.

Parin pojan ja vaimon perhetausta rytmittävät elämää Heinolassa.

Tällä hetkellä vahvasti mukana myös Heinolan Uutiset nimisen kaupunkilehden toiminnassa.

 

Jari Leino
Yrittäjä, Jalemala Oy:n osakas

Puh. +358 400 490 606

S-posti Jari Leino

Marko Latvanen

Yrittäjä, Jalemala Oy:n osakas

Puh. +358 400 777 717

S-posti Marko Latvanen